Netflix începe să testeze streamingul de jocuri pe anumite dispozitive, televizoare inteligente și browsere desktop: ce titluri vor fi disponibile

de: Ozana Mazilu
15 08. 2023

Unii utilizatori de Netflix din Canada și Marea Britanie pot încerca acum „Oxenfree” pe anumite televizoare.

Netflix își aduce oficial jocurile pe mai multe dispozitive. Până acum, biblioteca impresionantă de jocuri a companiei a fost disponibilă doar pe iOS și Android. Acum, totuși, Netflix începe să-și folosească tehnologia de streaming pentru a-și testa în mod public titlurile pe televizoare și computere.

Netflix dezvoltă industria de gaming

„Scopul nostru a fost întotdeauna să avem un joc pentru toată lumea și muncim din greu pentru a întâlni membrii acolo unde se află, cu un serviciu accesibil, fluid și omniprezent”, a scris Mike Verdu, vicepreședintele Netflix pentru jocuri, într-o postare pe blog.

„Astăzi, facem primul pas pentru ca jocurile să poată fi jucate pe fiecare dispozitiv pe care utilizatorii noștri se bucură de Netflix”.

Testul pare a fi foarte limitat pentru moment. Doar două jocuri vor fi disponibile de la început: Oxenfree (Netflix tocmai a lansat continuarea ca primul său joc dintr-un studio intern) și titlul arcade Molehew’s Mining Adventure.

Versiunea beta este deschisă doar unui număr mic de abonați Netflix din Marea Britanie și Canada pe playerele media de streaming Amazon Fire TV, Chromecast cu Google TV, televizoarele LG, NVIDIA Shield TV, dispozitivele și televizoarele Roku, televizoarele inteligente Samsung și Walmart ONN. Compania va adăuga suport pentru mai multe dispozitive, mai târziu.

Pentru a juca jocuri Netflix pe un televizor, puteți folosi o aplicație controler pe care compania tocmai a lansat-o. Când selectați un joc, televizorul va afișa un cod QR. Îl scanați cu telefonul pentru a-l folosi ca un controler.

Jocurile vor putea fi încercate și pe site-ul Netflix prin intermediul browserelor desktop acceptate în următoarele câteva săptămâni. Veți putea folosi tastatura și mouse-ul pentru a le controla pe PC-uri și Mac-uri.

Netflix spune că scopul testului este să-și pună în practică tehnologia de streaming de jocuri și aplicația controler. Având în vedere natura complexă a acordurilor de drepturi cu diferiți editori, nu este clar dacă Netflix va aduce toate jocurile din biblioteca sa pe televizoare și browsere web. De exemplu, veți avea nevoie de un abonament Netflix pentru a juca Kentucky Route Zero, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge sau Immortality nativ pe telefon, dar aceste jocuri sunt toate disponibile pe alte platforme.